VI KAN GASOLGRILLAR
Ändrad 16:e September, 2023

Köpa gasolgrill

Sätt guldkant på sommaren med en ny gasolgrill. Vi hjälper dig välja gasolgrillen utifrån dina preferenser och din budget.

Om specialisten

Vi arbetar med ett smalt utbud av varor och specialicerar oss på dessa för att kunna hjälpa dig på bästa sätt att välja en produkt som passar just dig och dina behov.

Grillentusiaster har aldrig tidigare levt i en mer intressant och spännande tid. Tekniken kring gasolgrillar utvecklas ständigt och konkurrensen mellan tillverkare ger oss konsumenter massor av prisvärda alternativ att förgylla sommarkvällarna. Bränsleförbrukningen har minskat, kvaliteten har ökat och nya häftiga funktioner har introducerats. Läs här om de absolut populäraste alternativen bland svenska köpare 2021 och vad du bör tänka på när du ska införskaffa en gasolgrill som tillgodoser just dina behov.


1
Napoleon gasolgrillar

Moderna och innovativa gasolgrillar för alla tillfällen

Napoleon har ett sort urval av gasolgrillar för flera olika ändamål. Det finns stora grillar, små grillar, resegrillar och insticksgrillar till uteköket. Företaget började i liten skala i Kanada 1981 och blev snabbt världskänt för sina stilrena, moderna och innovativa gasolgrillar. Produktutbudet kan delvis jämföras med exempelvis Weber och Broil King som alla försöker täcka samma segment i grillmålgrupperna utan att kompromissa med kvaliteten. Framför allt deras infraröda brännare Sizzle Zone har uppmärksammat för sin förmåga att skapa extremt höga temperaturer på kort tid - för helt unika möjligheter vid grillningen.


2
Weber gasolgrillar

Högkvalitativa gasolgrillar i stilren design

Robusta och moderna gasolgrillar är en anledning till att Weber blivit ett av toppvalen bland både svenskar och internationella köpare. De har varit med i branschen under flera decennier och erbjuder grillar till alla typer av köpare. Gasolgrillarna kännetecknas av sin stabila konstruktion, kraftfullhet och design. Serierna täcker olika delar av marknaden och har skapats utifrån ett uppenbart syfte att alltid vara ett bra alternativ gentemot konkurrenterna oavsett vilken kundkrets det gälller.


3
Landmann gasolgrillar

Landmanns gasolgrillar utmärks av sin robusta konstruktion och tyngd som ger en stabil och lyxig känsla i trädgården.

Landmann är ett familjeföretag i fem generation som grundades i Tyskland. De erbjuder gasolgrillar av hög kvalitet och grillarna säljs i hela världen. De erbjuder både grillar i låga och höga prisklasser. De är specialiserade på bra instegsgrillar för nybörjare och har två serier för detta ändamål - en budgetnivå (Miton) och en premium (Triton). Landmanns utbud sträcker sig dock längre än så och kan konkurrera med de bästa i branschen genom sitt sortiment av både top of the line-grillar, resegrillar och standardmodeller av hög kvalitet. Alla kännetecknas av en blandning av innovativt ingenjörskap och praktisk design.


4
Broil King gasolgrillar

Nordamerikanska Broil King erbjuder pellets-, kol- och gasolgrillar i flera olika varianter och modeller. Alla gasolgrillar monteras på fabriker i USA eller Kanada.

Grillarna är konstruerade för att ge optimal grillsmak oavsett om du grillar grönsaker, kött eller exklusiva desserter. Det massiva utbudet av gasolgrillar innebär att du kan hitta en högkvalitativ gasolgrill helt utifrån din personliga situation och budget. Du kommer så nära en skräddarsydd grill som det går utan att faktiskt skräddarsy den själv. Utöver toppmoderna funktioner och egenskaper finns det även ett stort urval av tillbehör som wokpanna, grillverktyg, pizzasten och röklåda. Möjligheterna att expandera grillen till nästan ett komplett utekök är med andra ord stora. Det finns robusta standardiserade grillar i flera storlekar och kraftfulla premiumgrillar med proffsutrustning. Samtliga grillar kommer med Sure Life tändningssystem för säker och snabb tändning och även ett unikt värmefördelningssystem som ger jämn grillyta.


5
Bluegaz gasolgrillar

Svenska Bluegaz erbjuder ett relativt litet men varierat utbud av gasolgrillar med allt från komplett utekök till budgetmodeller.

Bluegaz är ett företag som har ett enormt utbud av grilltillbehör och andra produkter, men som också utvecklat ett litet antal högst funktionsdugliga gasolgrillar. Grillarna skiljer sig inte så mycket i namnen, men desto mer i funktion. Modellerna varierar ganska mycket i både pris, funktionalitet och design - ingen Bluegaz grill är den andra lik. Du hittar premiumgrillar, budgetgrillar och bra instegsgrillar för den som vill testa på grillivet för första gången, eller komplettera kolgrillen med ett gasolalternativ. Det finns dock viss gemensamma egenskaper du kan hitta i samtliga grillar från Bluegaz. Alla grillar med Z och X i början av namnet har 90 cm arbetshöjd. Alla har också stängda luckor med förvaringsutrymme under grillen och sidobord för extra avlastning. Det finns även någon form av värmeplats att lägga färdiggrillad mat på, men det varierar om det är ett galler eller en hylla. Slutligen har alla Z-grillar två eller tre grillgaller och X1 Premium Classic har fyra.

Att tänka på - Köpguide gasolgrillar

När du ska köpa gasolgrill finns det flera saker att överväga. Här är några aspekter som kan vara värda att fundera över innan du bestämmer dig för ditt köp

  • Pris
  • Storlek (grillyta, antal brännare och plats i trädgården)
  • Material
  • Extra funktioner som sidobrännare, koltråg och så vidare
  • Detaljer som krokar, förvaringsutrymmen och så vidare
  • Garanti och kundsupport
  • Mobilitet

För de allra flesta är det pris och storlek som är av mest betydelse och det är därför bra att börja där. En stor grill med 6 brännare är så klart kul att ha, men för att faktiskt kunna dra nytta av alla brännare krävs det att det är ett ganska stort sällskap du ska grilla mat till. För de allra flesta familjer räcker det med 3 brännare, men 4 och över innebär bättre flexibilitet och mer tid för gemenskap på grillfesten då alla kan få maten serverad samtidigt.

Notera också att storlek och grillyta oftast hänger ihop - men inte alltid. En grill som tar mer plats i trädgården innebär generellt att du kan grilla till fler samtidigt. Det finns dock modeller som är utvecklade just för att ge maximal prestanda och antal brännare på minsta möjliga yta. Dessa modeller kostar ofta lite mer, eller är lite mindre kraftfulla än större, men kan absolut vara värt att överväga om du vill ha topp prestanda i en liten trädgård.

Pris och extra funktioner går hand i hand. Om du bara vill ha en gasolgrill i sin mest grundläggande form går det absolut att komma billigt undan. Standardfunktioner som temperaturmätare och något form av droppskydd ingår nästan alltid, åtminstone från tillverkarna som listas här. Om du går på billigare alternativ så säkerställ alltid vad som ingår.

Det kan samtidigt löna sig att titta på vad infraröda sidobrännare och rotisseribrännare faktiskt betyder. För många innebär det ett mervärde som är värt det extra påslaget i pris. Allt handlar om vad du är ute efter och vad du är villig att lägga. Föredrar du smidiga lösningar så välj en grill med mobilkoppling. På så sätt kan du hålla koll på grillningen utan att vara 100 % närvarande hela tiden.

Många modeller inkluderar ett vattentätt grillskydd. Om det inte ingår så införskaffa ett direkt när du köper grillen. En gasolgrill är en stor investering och ett skydd som gör att den klarar sig ute året runt är absolut nödvändigt om du vill undvika rost och maximera livslängd och hållbarhet.

Gasolgrillar har också börjat ta alltmer mark på den portabla grillmarknaden. Resegrillar har traditionellt varit associerat med kolbriketter, men flera tillverkare har börjat fokusera på bärbara gasolgrillar. Det går fortfarande inte komma ifrån att de fortfarande väger lite mer än de simplaste kolgrillarna, men utbudet är enormt mycket bättre än för bara 4-5 år sedan.